Puppy nieuws – week 3

door | 2 juli 2018 | Nieuws, Ollie & Bobbie

Inmiddels zijn de pups ruim 3 weken oud. In de tussentijd is er veel gebeurd. Zo gaan de pups steeds meer écht honden gedrag vertonen. Ze zitten en liggen in de houding die al bekend is van Ollie en Bobbie, komen de eerste blafjes te voorschijn en beginnen ze met elkaar te spelen. Verder hebben de pups hun eerste wormenkuur gehad (en komt de 2e er ook gauw aan), zijn de meeste inmiddels de 2000 gram gepasseerd,  zijn er wat tandjes doorgekomen en genieten ze buiten van de ruimte en het lekkere weer. Ook erg grappig is dat wanneer wij de pups in het puppyverblijf (de werpkist) zetten zij er met alle macht proberen uit te klimmen, want die koude plavuizen liggen toch een stuk lekkerder met dit weer. Daarnaast hebben de pups vandaag hun eerste hapje vleesvoer gekregen en dat beviel hen zeer! Nu langzaam opbouwen.

Ollie is nog steeds een lieve mama, maar heeft heel ongelukkig last van een gemene ‘kruiper’ (korenhalmpjes die vaak problemen veroorzaken voor een hond) die de weg vond naar 1 van haar poortjes. Gelukkig hebben we die kunnen verwijderen en heeft de dierenarts aangegeven dat het met een regelmatig ‘voetenbadje’ vast goed komt.

Bobbie toont steeds meer interesse in de pups. Vooral wanneer de pups grommend met elkaar spelen, komt Bobbie even kijken naar wat er gebeurd. Hij blijft echter wel op een veilig afstandje. Ik denk dat het voor de speelse Bobbie over een week of 2 echt leuk gaat worden om met de pups te spelen.

 

 

0 reacties